Jag tänkte berätta lite hur jag fick reda på att jag var gravid igen. Från första början, öppet och ärligt.
 
Jag bestämde mig för att använda mig utav natural cycles och köpte en prenumeration på 1 år den 19 December. Jag och Tony hade pratat om att det var onödigt att sätta in en P-stav några månader tidigare i och med vi tänkte försöka bli gravida till sommaren, så det skulle bli ca 2 år mellan barnen. Det var vår plan.. Tony ville egentligen ha ett syskon till Elaliyah för längesedan. Han ville gärna ha två täta, ett år emellan. Jag däremot kände mig rätt nöjd ( och utmattad med dålig sömn till och från ) med vår dotter och ville ha lite mer egentid med henne.
 
Den 29 December träffar jag en av mina bästa vänner och får reda på att hon ska ha bebis i Augusti. Lyckan va total! Äntligen var det hennes tur! Hon skämtade om att det hade varit kul ifall jag och Tony också skulle skaffa barn så vi skulle vara mammalediga tillsammans. Vilken dröm! Där och då blev jag självklart sugen. Vem hade inte blivit det? Jag inväntade fortfarande min mens som enligt en app skulle kommit den 27/12 men enligt Natural Cycles så hade jag precis haft ägglossning och mensen va beräknad några dagar senare. Jag fick bara en känsla, tänk om? Tänk om! Jag tog en sväng inom Apoteket påvägen ut till bilen och köpte med mig ett graviditetstest, försökerhetsskull. 
 
Morgonen 30/12 kom jag och tänka på testet och tänkte det är lika bra att få det gjort. Få tyst på mina spöken i huvudet som säger att jag nog är gravid igen. Jag hade fortfarande inte sagt ett ljud till Tony. Tänkte att jag väntar till jag verkligen vet. Jag ville inte ge honom falska förhoppningar. Jag tog det där testet och la det nervöst åt sidan. Tänker än en gång att jag kan väl inte vara gravid? Det är bara inbillning. Gick ut i vardagsrummet till Elaliyah ( Tony sov än ) och glömde lite bort det där testet i några minuter. Går in på toaletten och ska fixa tvätten och ser testet. Tar upp det och stirrar blint. Två streck. Vadå två streck?! Det kan ju inte stämma. Va?! 

Jag går och väcker Tony. Säger att jag måste iväg och handla huvudvärkstabletter på Apoteket. Han får ta hand om Elaliyah så länge. Köper ett test till och kan inte vänta så går till toaletten på gallerian och gör ytterligare ett grav-test. Som nu visar positivt efter några sekunder. Jag får miljoner fjärilar i magen och ett lyckorus igenom kroppen. Samtidigt blev jag väldigt nervös. Elaliyah är ju bara 9 månader. Ska hon redan bli storasyster? Slänger testet och går och köper ett till, haha. Måste ju viss för Tony. Men han får vänta en dag till ..
 
Nyårsafton, 31/12, vaknar Tony upp någon timme efter mig och får ett litet paket. Han läser lappen och utbrister i glädje: DU ÄR GRAVID!! Blir överlycklig och tar upp Elaliyah i sin famn från golvet och tittar henne i ögonen och säger: du ska bli storasyster
 
Vi kan verkligen inte bli lyckligare! Snart är vi kompletta och Elaliyah blir storasyster. ♥️
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress