Jag har fått många frågor ang lillans rutiner och tänkte berätta lite mer.
 
Sovrutiner
Jag har fått frågan om Elaliyahs sovrutiner och jag kan säga att vi har inga direkta runtiner när det kommer till att sova. Hon får helt eneklt sova när hon är trött och man märker tydligt när hon är trött för hon blir lite gnällig då. Hon har oftast tre sovstunder under dagen men oftast på totalt 2-3 timmar. Normalt sätt somnar hon mellan 19-20 på kvällen och vaknar oftast vid 04-05 för lite mat. Hon somnar alltid i famnen vid matningen då så det är ett lätt pass på drygt 10-15 minuter så det stör mig inte. Sen sover hon vidare till 8:30-9.
 
Anledningen till att hon inte har några rutiner är för att jag inte vill det. Jag vill inte vara styrd att hon sover 1h vid 12 och 1h vid 14 osv utan jag vill kunna vara iväg och göra saker och ting. Hon får sova i vagnen om inget annat. Detta funkar utmärkt för oss.
 
Jag märker en väldigt stor skillnad nu när hon blir äldre. Hon är lättare och natta, somnar efter 5-10 minuter i vaggan (eller i famnen om vi är iväg, eller vagnen) och utan en fight. Hon sover även bättre på natten. Innan vaknade hon gärna 2-4 gånger varje natt för mat men nu som sagt vaknar hon oftast bara en gång. Ibland händer det atthon sover hela natten också, vilket hon gjorde i natt. Så skönt!
 
 
 
Matrutiner
Vi har ju börjat med smakportioner. Han har smakat det mesta men just nu fokuserar jag mest på att ge henne ersättningen och gröt. Jag märker även att hon är mättare nu när vi har börjat ge henne gröten på kvällen. Hon får ersättningen vid 16-17, sen en portion gröt vid 18 och sen får hon sista måltiden precis vid nattningen som då är ersättning. Jag har även tänkt ge henne ytterligare en portion gröt på förmiddagen just för att hon ska lägga på sig lite mer och dessutom få i sig lite gärn och annat smått och gott som ersättningen är lägre på. Hon har blivit lite hård i magen så därför jag inte börjat med mer gröt. I gröten brukar jag blanda i lite fruktpuré och det varierar i smak. Jag har nu köpt päron som ska vara bra för magen och göra lite under, precis som katrinplommon, haha. Btw, hon älskar gröten. Hon har blivit så matmedveten och sitter med munnen öppen när vi äter, haha. Så sött!
 
 
Hanna Karlsson

Kul att läsa lite om hennes rutiner.

Svar: Vad kul att du tyckte om det. Kram :)
Sahra Segerberg

veckomagasinet anne von porat

vilken söting

Svar: Tack! Visst är hon <3
Sahra Segerberg

Alexsandra

Det där med rutiner är inte lätt, det förändras så mycket från månad till månad också. Tips till magen , min dotter var också trög i magen men efter att hon fick magdroppar från Sempers blev det mycket bättre, finns att köpa på Apoteket :)

Svar: Jo visst gör de det. Man får lite ta en dag i taget :) Tack snälla för tipset !
Sahra Segerberg

Johanna

Vad fint du skriver om era rutiner. Har inte barn själv men tycker ändå det är kul att läsa sånt här☺️👶

Svar: Vad roligt att höra. Tack snälla. Kram!
Sahra Segerberg

Lovisa

Fin blogg du har! : )

Svar: Tack snälla :)
Sahra Segerberg

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress