Heej mina fina.
Jag tänkte dela med mig lite av mina tankar och beslut ang den här enorma barnvagnsdjungeln som finns ute på marknaden. Det är verkligen inte helt lätt att veta vilken vagn man ska välja när man har noll erfarenhet. Det är bara till att surfa rundor på nätet och att sedan åka ut i affärerna och 'prov-köra' de olika vagnarna.
 
Det viktigaste man bör tänka på när man ska köpa en barnvagn är att utgå från vad man har för livsstil och börja identifiera vilka egenskaper som är viktigast och därefter börja matcha utbudet mot era behov.
T.ex. Om det är fler än en som ska köra vagnen så kan det till exempel vara bra om båda parter kan ställa in handtaget i en bekväm höjd. Eller om man har en bil med begränsat bagageutrymmet och ska åka mycket bil med barnvagnen är det värt att lägga tid på att kontrollera att vagnen hopfälld blir tillräckligt liten osv..
 
 
Här är lite punkter som jag gick efter när vi letade vagn:
(anledningen till att jag skriver jag och inte vi, är för att Tony lät mig bestämma helt vilken vagn vi skulle skaffa oss.)
 
♦ Höjden. Jag ville ha en högre vagn då jag är rätt lång, 174cm, och även Tony som är 186, och vill inte böja mig för långt ner utan jag ville ha mitt barn nära mig och lättillgängligt. Och det är verkligen något jag älskar med vagnen vi köpte. Så för mig försvann emmaljunga vagnarna direkt på grund av att dom är alldeles för låga för min smak.
 
♦ Duovagn.  Med detta menas att chassit är detsamma men man kan skifta de olika delarna där barnet ligger/sitter i. Otroligt praktiskt och smidigt. Detta är rätt vanligt bland dagens barnvagnar men det som jag älskar med stokke är att även bilstolen går att klicka fast på vagnen. Så när man bara snabbt ska in i affären så slipper man flytta babyn från bilstolen till liggdelen och riskerar att väcka en eventuellt sovande skönhet. Tydligen är det inte alla vagnar där detta är en möjlighet, men för oss blev det är ett stort plus.
 
♦ Bäst i test. Vad är egentligen det viktigaste med en vagn? Självklart är det säkerheten. Dock är det flesta barnvagnarna väldigt säkra men det finns ändå en del att tänka på och det är ju det här med klämrisk,. Speciellt när barnen blir äldre. Dem ska inte kunna fastna eller klämma sig, såklart. Enligt Råd och Rön som var med på TV4's nyhetsmorgon så här Stokke den absolut bästa och sedan Emmaljunga. Här kan ni se hela klippet, vilket jag rekommenderar då Ronny går igenom alla de viktigaste punkterna värt att tänka på.
 
 
Det enda jag kan tycka är ett litet minus med vagnen är att den tar en del plats. Dock är den väldigt smidig att fälla ihop och blir rätt kompakt. Men jag har en väldigt liten bil (vi ska köpa en större så snart vi hittar någon) vilket gör att bagageutrymmet är lite för litet för vagnen så jag får ha chassiet baksätet. Vilket funkar för tillfället, men inte i längden. Jag har knappt något bagageutrymme generellt.
 
 
Jag hoppas detta kan ha hjölpt er lite. Och ni med barn, vad köpte ni för vagn och vaför?
M

Oj, ja en Spark (för visst är det en sån?) är inte stor. Jag hade en grön Spark ett tag och åkte i och man fick plats med handväskan därbak och inte så mkt mer. Den var ju smidig att komma fram med men som pendlarbil var den inte så mkt att hurra för.

Svar: Ja det stämmer att det är en Spark. Precis som du säger, otroligt smidig att både köra och parkera men det är precis att ett litet handbagage får plats där bak ;D
Sahra Segerberg

M

Jag lyckades dock få med mig både pelletssäckar och spånbalar från Granngården i den så det gick ju. 5 säckar eldningspellets ryms i bagaget ;)

Vad gäller barnvagnar så var det många år sen. Yngsta fyller 18 i september. Men jag köpte en begagnad kombivagn till förstfödda (dec -96) och den var gammal redan då men rejäla ekerhjul utan luft som jag kunde dra fram på grusvägarna med. Den gick sönder sen i chassit tyvärr men den var ju hög och bra. När tvåan föddes så hade jag en annan kombivagn fast bara sittdelen som jag bäddade ut i fullt liggläge och bäddade ner honom i en åkpåse. Funkade bra det med. Som boende mitt ute i skogen var inte utseendet prio ett direkt. ;)

Sara M

Jag köpte en Emmaljunga super viking outdor. Gillar att den är så bastant och redig om man ens kan säga så. Haha! Åker mest buss så ville ha en smidig men inte för liten vagn som inte tar så mycket plats ute på stan och på bussen. Tycker inte butikerna är så barnvänliga att man kan köra runt med en stor vagn. Var inne på att köpa stokke men blev jätte besviken när jag testkörde dom olika modellerna i butik. det jag gillar med vår vagn är att man kan lyfta och bära i suffletten när liggdelen ska av om tösen sover. Himla smidigt. Hoppfällning är också jätte bra, skön körning och älskar alla tillbehör man kan köpa till.

Svar: Ah jag förstår. Så kul att man är så olika :) Låter smidigt med suffletten. På liggdelen på stokke finns handtag gömda bakom dragkedjor som man enkelt kan öppna och ta ut också om barnet sover. Men vad kul att du gillar vagnen ni köpte :) Kram
Sahra Segerberg

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress