Hej alla. Med oss är allt bra. Igår tog jag tag i att göra lillan mer självständig med att somna själv i sin vagga. Jag har till igår vaggat henne i famnen till sömns men nu när hon blir 5 månader på torsdag känner jag att nu orkar inte min kropp mer. Hur mysigt det än är så tar det emot. Så igår, måndags, började processen med att somna själv. Nu skjuter jag säker mig själv i foten när jag säger att det har gått förvånadsvärt bra. Igår gick allt problemfritt och hon grät ingenting och jag kunde knappt tro att det var sant. Jag är verkligen såå stolt över henne. Jag lägger ner henne i sin vagga mätt och med torr blöja, sen sitter jag i vår säng bredvid och vaggar henne och sjunger 'sov du lilla videung' om och om och om igen. Det funkar väldigt bra för oss.
 
 
Idag har det också gått bra. Det var lite nu vid 5-tiden hon vart lite ledsen men hon har endast tagit två powernaps idag på knappt 30 minuter styck. Nu är hon vaken igen, efter en timmes sömn, och jag hoppas att nattpasset även går bra.
 
 
Nu till uttalet som många säkert funderat över.
Vi får ofta frågan hur man uttalar lillans namn, Elaliyah, och jag kan tänka mig att 97% av er inte riktigt vet eller uttalar det fel, haha. Det är ett väldigt ovanligt namn och stavningen jag valde till henne gör det inte heller lättare.
 
Hennes namn Elaliyah uttalas så enkelt som: E - LAAA- LI - JA.
Många vill göra det första 'a' hårt men det är en mjuk betoning. Så nu har nu även fått svar på den frågan/funderingen.
 

• Ny bil
Detta är faktiskt överst på listan. Min bil är ingen familjebil. Jag älskar den till skyarna och tillbaka men vart finns bagaget?! Vi måste ha en kombi nu och jag vill ha en Volvo. Ni vet; Volvo, Villa, Vovve och barn, det typiska Svensson-Livet! Nej men jag tycker Volvo är en skön och bekväm bil att köra men även säker. Annars om det inte blir en sådan lutar det åt en Volkswagen, kanske. 

 
• Solsemester
Sverige levererar ingen sommar i år tycker jag. Och de dagar det varit sol har lillan varit extra aktiv och då har vi spenderat dagen inomhus. Sen har Tony inte tagit ut någon semester heller vilket gör att jag inte riktigt får den där underbara och lediga sommarkänslan. Så en solsemester hade suttit fint. 
 
 
• laddare till kameran
Det är den andra laddaren jag blir av med. Dessa alla flyttningar vi gjort de senaste året har lett till att ett och annat har försvunnit. Min frågar är vart allt försvinner? Har ni inte också tänkt på det? Sakerna man blir av med hemma, vartflrsvinner dom?! Så i alla fall så måste jag köpa en ny laddare så jag kan ladda mitt kamerabatteri. 
 
• min gamla kropp
Åh ja. Jag har alltid varit smal med platt mage. Det är ett minne blott nu. Inte för att jag är mullig eller så men att  varit en 34/36 är ett minne blott. Mina höfter har breddat till sig och det gör ingenting. MEN jag är fortfarande 'svullen' om magen och detta är något som tär på mig. Ni tycker säkert jag är jätte gnällig och extremt ytlig nu, men det är så jag känner. Självklart är Elaliyah värd alla mina skavanker men nu vill jag komma igång och komma tillbaka till 'mig själv' igen. Jag vill bli fast igen, så nu är det bara till att ta fram hård-handskarna! * pepp *
 
 
Heej fina ni!
Hoppas allt står väl till. Här är allt bra :)
 
Igår tog jag och Tony tag i att boka resan till Warszawa som blir helgen efter dopet. Vi har inte riktigt varit överens om hur vi ska ta oss dit innan därav vi inte bokat något. Jag hade gärna tagit flyget då det går snabbast men sen har vi ju en viss person som är livrädd för flyg.. Tony vill gärna köra men i och med vi fortfarande bara har min lille bil så tycker jag det blir förlångt och trångt att köra 130 mil. Och även för lillan att sitta still och i sitt bilskydd. Så igår bokade vi en tur/retur med båt. Vi kör upp till karlskrona (ca 2h) och sedan tar vi båten över natten till Gdynia. Därifrån är det sedan bara ca 4 timmars bilfärd till Warszawa. Så smidigt!
 
 
Jag älskar verkligen Warszawa och längtar så mycket. Denna gång är det ingen 'semester' utan det är för att fira Tonys mormor som fyller 80. Han har ju sina rötter kvar i Polen och det tackar jag för. Det ska bli jätte trevligt att stora delar av släkten är samlade och alla här också kommer med. Det kommer bli fullt hus, haha.
 
Vi kommer bo på ett hotell fredag till söndag i Warszawa sen checkar vi ut och kör till Gdynia på söndagen och stannar där till måndag kväll då vi tar båten tillbaka till Sverige. Det ska bli trevligt att även få se och upptäcka Gdynia lite och inte bara huvudstaden.